Patientspecifika distanser – utöver CAD/CAM

ATLANTIS individuellt utformade distanser stöder cement-, skruv- och attachmentretinerade lösningar för alla större implantatsystem. ATLANTIS abutment lägger en utmärkt grund för utmärkt funktion och estetik.

Illustration av ATLANTIS distanser i överkäke

Med hjälp av den patenterade programvaran ATLANTIS VAD (Virtual Abutment Design) utformas varje distans individuellt. ATLANTIS VAD = datorn utformar med hjälp av människor. CAD = människor utformar med hjälp av datorer.

Med ATLANTIS som en del av tandläkarpraktiken och dentallaboratoriet kan man känna sig trygg, samtidigt som effektiviteten och lönsamheten ökar.

Individuellt utformade distanser för cementretinerade protetiska lösningar


Individuellt utformade distanser cementretinerade protetiska lösningar

ATLANTIS distanser är individuellt utformade distanser för implantatbaserade, cementretinerade konstruktioner. Med hjälp av den patenterade programvaran ATLANTIS VAD utformas varje distans individuellt utifrån den slutliga tandformen för enastående funktion och estetik.

Indikationer: Atlantis distanser (cementretinerade) används för alla positioner i munnen och stödjer cementretinerade singeltandskonstruktioner, partiella konstruktioner och helkäkskonstruktioner.

Material: Med ATLANTIS distanser får du möjlighet att välja mellan olika biokompatibla material för varje fall. ATLANTIS distanser för cementretinerade konstruktioner tillverkas i titan, guldtonad titan och fyra olika nyanser av zirkonia.

Visa referenshandbok om material för ATLANTIS distanser (pdf).

Kopia av distans En funktionellt identisk kopia av den ordinarie distansen kan beställas och levereras tillsammans med den ordinarie distansen. Distanskopian kan användas som masterform för att förbättra laboratoriets precision och optimera kronans passform. En kopia av ATLANTIS distans är speciellt värdefull när tandläkaren vill placera en slutlig distans under läkningen, men också vill ge tandteknikern tillräcklig tid för att tillverka den slutliga konstruktionen.

Senare beställning: Det går också att beställa ytterligare ordinarie ATLANTIS distanser vid en senare tidpunkt med eller utan förändringar av den befintliga distansens utformning. Den digitala tekniken för ATLANTIS gör att det varken behöver tas nya avtryck eller registreringar och distansen behöver inte heller modifieras för hand. Du kan göra en senare beställning av en ATLANTIS distans med eller utan förändringar av den ursprungliga distansens utformning.

Distansskruv: Varje ATLANTIS Crown Abutment levereras med tillhörande distansskruv som passar distansens inre geometri. Om du behöver en extra distansskruv lägger du bara till en i din beställning. Material: Titanlegering 6Al-4V (grad 5).

Visa rekommendationer för vridmoment för åtdragning av ATLANTIS distansskruv (pdf).

ATLANTIS™ Insertion Guide

Med ATLANTIS Insertion Guide får du precis och pålitlig placeringATLANTIS AAIG_top com_guide_abutm av distanser för alla dina cementretinerade konstruktioner. Det är ett noggrant utarbetat hjälpmedel i 3D-utskrift som garanterar korrekt riktning och installation av ATLANTIS distans för cementretinerade singeltands- och flertandskonstruktioner inom alla större implantatsystem.

  • Skanningsdata för ATLANTIS distans används för att skapa Insertion Guide för perfekt design och passform
  • Utformad för korrekt inpassning mot distansens marginal vilket gör att mjukvävnaden inte hamnar i vägen under installationen
  • Utformad med orienterad ingångskanal som gör det lätt att hitta skruvens ingångshål och att föra in distansskruven

Visa ATLANTIS Insertion Guide (pdf)
 

ATLANTIS individuellt utformade distanser i jämförelse med pre-fabricerade distanser

 

ATLANTIS distans cement Pre-fabricerad distans cement

Till vänster: ATLANTIS individuellt utformad distans.
Till höger: pre-fabricerad distans.


ATLANTIS distanser har flera fördelar jämfört med pre-fabricerade distanser: 

  • Optimalt stöd och retention för den slutliga konstruktionen
  • Optimal mjukvävnadsprofil för ett naturligt estetiskt resultat
  • Marginaler kan placeras på en nivå där överskottscement kan avlägsnas enkelt och säkert
  • Kräver ingen modifiering i behandlingsstolen
  • Tillverkas med den senaste fräsningstekniken för att säkerställa bästa passform och kvalitet – varje gång
  • Eliminerar lagerbehov av prefabricerade distanser
  • Finns för alla större implantatsystem och i de biokompatibla material du vill använda
ATLANTIS logo webb
De fyra unika nyckelegenskaperna som kombineras i ATLANTIS BioDesign Matrix™ arbetar tillsammans för optimalt stöd för utformningen av mjukvävnaden för bästa funktion och estetik.
 
If you are a dental technician and an ATLANTIS customer, conveniently place your orders in ATLANTIS WebOrder, the online ordering system.
 
ATLANTIS™ abutments Design Guide.
 
ATLANTIS™ distanser produktblad.
 
Biocompatible materials in ATLANTIS abutments.
 
ATLANTIS™ kompabilitetsförteckning över implantatsystem.
 
049